Guide: Sådan bruger du planter i din indretning – &ARTICLE
Skab nyt liv til dit hjem billigt og nemt: Malede gulve

Guide: Sådan bruger du planter i din indretning

bakker


Annonce


Det er ikke altid lige nemt at få bragt naturen med indenfor på en måde, så det hele spiller interiørmæssigt uden det bliver et stort virvar af planter i diverse afskygninger. I samarbejde med webshoppen bakker.com har vi her de mest gængse ‘regler’, når du skal bruge planter i din indretning, hvad der er populært lige nu, og ikke mindst hvordan de forskellige planter styles.

Disse planter skal du gå efter lige nu
Tro det eller ej, men designtendenser vedrører også blomster og planter. Nogen af de mest populære planter lige nu er Dieffenbachia ‘Compacta’ (se den her), Kalatea (se den her), pindsvinekaktus (se den her), pepperspot (se den her) samt Kalatea ‘triostar’ (se den her) og selvfølgelig planter som Pilea og Monstera, som har været i rundt om i de danske hjem lidt tid efterhånden.

Særligt for ‘plantetendensen’ lige nu er, at vi kommer til at se andet end grønt. De helt grønne planter er så småt ved at finde sin udgang af de danske hjem, og ind ser vi ‘blade i bevægelse’. Med blade i bevægelser mener vi planter, hvor bladene ikke er klassisk grønne, men har liv i form af mønstre og farver, måske er røde eller andre stærke nuancer.

p1011980

Kaktussen er ikke på vej væk
Vi har været vilde med kaktusser et par år efterhånden, og specielt i 2016 vandt kaktusserne danskernes hjerter – og det bliver de ved med. For alt tyder på, at de er kommet for at blive. Vi kommer både til at se flere små ‘pynte’-kaktusser (for eksempel denne) og store cowboykaktusserne, som kan fungere som designgenstande i hjemmet.

Sådan styler du planter
Tit så handler det ikke alene om planten, men i særdeleshed også om, hvilke krukker og potter du benytter til dine planter. Hav gerne et miks af forskellige materialer; for eksempel lerkrukker, procelænspotter, metalpotter og stofposer. Det giver et godt spil til dine planter og får rummet til at synes mere personligt og mindre sterilt. Vær ikke bange for store planter, men tænk dem ind som mini-møbler – for eksempel kan du vokse denne stor, og den vil give dit hjem helt nyt liv.

Sørg også for at have planter på både gulv og i loft, som i vindueskarme, så længe du har masser af forskellige varianter, så går du ikke galt i byen, og så er det kun fantasien, der sætter grænser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Husk alle rum
Vi er gode til planter i stuen og gangarelaer, men hvad de andre rum? Soveværelset har aldrig taget skade af en flot grøn palme, og køkkenet kan du friske op med kaffeplanter, eller krydderurter. På toilettet vil en hængeplante være idéel til at give mere liv og få rummet til at føles (og synes) mere frisk.


Dette indlæg er som skrevet bragt i samarbejde med bakker.com – en webshop med planter, blomster, frugter og svampe i diverse afskygninger, og endda til rigtig fine priser. Du kan tage et kig rundt her og blive inspireret. Har du spørgsmål til, hvad der vil fungere godt i dit hjem, så smid gerne en kommentar herunder, så hjælper vi dig :)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

HAR DU LÆST DETTE?

Skab nyt liv til dit hjem billigt og nemt: Malede gulve