Sådan gør du: Snyd dig til ‘højt til loftet’

hoejde


Billede: Blogmilkblog.com


Kender du følelsen af at sukke efter et hjem, hvor der er højt til loftet, men du har ikke lige frem remedierne til at presse loftet 30 cm op ad? Det gør vi – eller det gjorde vi – for det er gode råd at hente. Du kan faktisk få mere højde i dit hjem ved brug af meget få midler.

Det er naturligvis ikke muligt at skubbe loftet opad på en nem og simpel måde, så det handler om at skabe illusioner. Faktisk handler det meste indretning om at skabe illusioner, når vi snakker om at få mere plads. Så hvad kan du gøre? Her er vores bedste råd til dig, der gerne vil have højere til loftet, og få dine rum til at synes større.

Læs også: Brug farverne rigtigt – sådan gør indretningsarkitekterne 

Lave møbler – men husk luft under!
Det første step i projekt ‘højere til loftet’ er lave møbler. Find en sofa, som ikke har så høje ben, en seng uden et højt sengegærde og undgå høje barstole i køkkenet, hvis du ikke har (fysisk) højt til loftet – men glem ikke luften under. Specielt i stuen, hvor din sofa står, er det strengt forbudt at glemme luften. Spørg du os, er det derfor forbudt at have en sofa som går helt ned til gulvet. Kig efter sofaer, hvor du har mellem 5 og 20 cm luft fra gulv til bunden af sofaen. Så er du godt på vej :) Luften under dine møbler skabe balance. Lader du møblerne gå helt ned til gulvet er det svært at undgå illusionen om kaos og et hjem, der er ‘mast sammen’.

Plakaterne skal hænge lavt
Selvom du gerne vil have meget høje vægge, så skal du ikke blotte dem. Sørg stadig for at dekorere dem med plakater og lignende, men hæng dem korrekt! En god tommelfingerregel er: 10 centimeter lavere end du selv synes. Lyder det fjollet? Prøv det!
Når du har fundet den placering på væggen, du synes der er perfekt til plakaten, så ryk den lige 10 centimeter ned, og så har du den perfekte placering, hvis du gerne vil skabe følelsen af højt til loftet. Vi er ikke tossede :) Det virker faktisk!

Læs også: Trends – det kommer vi til at se i 2017

Lys skal også gå opad
Som sidste led i projekt ‘højt til loftet’ skal du vælge den rette belysning. Vælger du kun at have loftlamper og gulvlamper, som lyser ned ad, fjerner du højden i rummet. Sørg derfor for at kombinere dine loftlamper og eventuelle gulvlamper med bordlamper, som kan sende lyset opad.

Held & lykke :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *