Den perfekte (og meget smukke) blomst – &ARTICLE
Mere end 30 favoritter: Få de sidste julegaver i hus

Den perfekte (og meget smukke) blomst

protea_styling

Vi kan umuligt være de eneste, der kigger på de flotte blomster vi købte for en uge siden og tænker, at de godt nok ser lidt kedelige ud allerede, og automatisk tager sig til hovedet, mens vi regner ud, hvad der ligger af omkostninger på blomster-kontoen, hvis man fortsætter med at købe friske blomster hver 10. dag – hvis ikke hver 7. dag. Det er ikke billigt i al fald; det kan vi vist hurtigt blive enige om.

Af samme årsag har vi sat os for at finde den ultimative blomst, som er pæn, holder længe og ikke koster alverdens. En umiddelbart umulig mission, men det er det nu ikke. Der findes nemlig én: Protea. Proteaen er faktisk et træ med en stor, flot blomst på hver lille gren. Den vokser på den sydlige halvkugle og har de største plantager i Sydafrika og i Australien – grenene kan blive 1-2 meter lange og kan derfor også fungere til store vaser.

img_7496

Proteaen findes i mere end 80 varianter – nogen mere farvestrålende end andre, men alle meget smukke. Efter ca. 10 dage vil bladene tørre ind og blive brunlige i det, og blomsten vil også aftage i farve over tid, men vil stadig have lidt farve i sig. Den rådner ikke på samme måde som andre mere traditionelle blomster, og kan derfor stå i helt op til 6 måneder før den bliver helt kedelig at se på.

Vi har stylet vores protea-blomster (som desuden er en sort protea) helt for sig i hver sin vase hhv. Échasse vase fra MENU og vores nye prikkede vase fra Bolia. Men de kan også nemt styles med andre blomster eller i store grønne klaser. Alternativt sammen med eucalyptus-blade, som også er perfekte til at holde længe.

Priserne varierer efter størrelse og farver. Vi gav 80 kroner stykket for vores i Torvehallerne – så 160 kroner for et halvt års blomster. Det kan vist ikke gøres billigere ;)

protea_2

2 kommentarer

 • Katrine

  Hej. Jeg har netop købt to protea planter, men ved ikke hvordan de skal passes. Kan I hjælpe mig med det? Mvh Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Daniel Ishøj & Jacob Dalskov

   Hej Katrine.
   Jeg går ud fra, du har købt en afskåret Protea-blomst. I såfald så skal den bare stå i vand som almindelig blomster og derefter kan den tørres ud.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

HAR DU LÆST DETTE?

Mere end 30 favoritter: Få de sidste julegaver i hus