Bolig eller hjem? Mine tanker om balancen mellem det ægte og uægte i vores hjem – &ARTICLE
Sommertilbud: spar 20% på hele Ellos Home

Bolig eller hjem? Mine tanker om balancen mellem det ægte og uægte i vores hjem

Boligindretning og -styling er en sjov størrelse – specielt for os, der sidder her på den anden side af skærmen og skaber billederne og stylingen. Jeg, Daniel, har med tiden modtaget en håndfuld spørgsmål, hvor man aner en underliggende undring over vores indretning, og hvorvidt om det nu er ægte nok eller ej. For hvor meget er egentlig ægte og instant, når vi tager billeder af vores hjem?

Det korte svar er: meget lidt! Dermed ikke sagt, at vores hjem ikke er et ægte hjem; det er det naturligvis og alle produkterne har vi da også – det er ikke det rene Photoshop-dukkehus, vi bor i. Men med det sagt, så er det er meget få billeder, jeg lægger ud her på &ARTICLE eller min Instagram, som er knipset med et kamera ‘lige på‘ uden at der er flyttet på en vase, rettet en pude, støvsuget i hjørnet eller lignende – for ikke at snakke om efterredigeringen, for denne er der også en del af. Vi har naturligvis ikke en plante lige over hovedet i sengen, en kæmpe buket blomster på sofabordet, så man ikke kan se fjernsynet, eller et så picture perfect-spot i alle afkroge af vores lejlighed. Meget af det er naturligvis opstillet – både fordi, jeg elsker at rykke rundt, prøve nye ting af og ikke mindst hele efterredigeringen med at lege med lys og farver.

Nogengange har jeg svært ved at finde rundt i, hvor meget jeg kan tillade mig at redigere vores hjem for ikke at dels skulle opstille et uægte billede af realiteten (og hvornår er det egentlig dét – altså uægte?) og dels ikke skulle sætte en standard for, hvor pænt og rent der skal være hos alle og hvor picture-perfect alting skal være eller hvor meget en norm det skal være at have alle de dyre designerting.

Indtil videre er jeg kommet frem til den konklusion, at det er okay, så længe jeg gør det, fordi jeg synes, det er sjovt at rykke rundt, style og efterredigere lys, farver og hvad det måtte være. Jeg er en kreativ sjæl og hele processen inden noget lægges ud er en lige så stor del – hvis ikke større, som reaktionerne der kommer efterfølgende . Jeg synes, det er noget andet, når vi snakker en personlig blog, profil eller hvad det måtte være; når man begynder at redigere sin krop tyndere, højere, mere muskuløs eller hvad ved jeg – dér synes jeg, det er et problem. Men det er selvfølgelig også en smagssag og det er en balancegang – både for os mange influenter, content creators, bloggere (kært barn har mange navne), men også for vores modtagere af det content, vi laver.

Dog synes jeg også, at vi et eller andet sted har et ansvar – også selvom det kun er materialistiske ting, vi deler, og det ikke har en lige så stor påvirkning på folk rent etisk som et selfie eller lignende har i forhold til redigeringsdelen, så vælger jeg at stole på, at vores modtagere godt er klar over, at der på den anden side af kameraets linse kan være et bord, der flyder med post, en skraldespand der bugner, papkasser i stabler – for ikke at snakke om nullermænd i hjørnet. Vores tæpper trænger også til en rens, og det sker nok oftere, at sengen ikke er ret end den ser perfekt ud.

Udover at få inspiration fra os til indretning, farver, sammensætninger og inspiration til nye smarte produkter, pæne dimser eller hvad det nu måtte være I henter af inspiration her på &ARTICLE, så vil jeg også gerne slå en stor streg under, at indretning er individuelt. Der findes intet facit for, hvornår noget er flot eller ej, om det er trendy eller ej. Og for den skyld heller ikke om det er moderne eller ej. Godt nok er vi med til at sætte de tendenser, vi ser i de danske hjem, men hvad der er moderne og flot, det ved du bedst selv. Og du skal altid gøre, hvad du føler for – og husk der skal stadig være plads til det store skab i hjørnet, hvor du kan læsse alt dit dimsedut af, som du ikke kan have andre steder eller plads til dine 20 par sko i gangen, som du stadig ikke har fundet en ordentlig måde at opbevare. Det har også sin charme, og alle disse små ting er med til at gøre din bolig til et hjem, som du elsker at opholde dig i.

Jeg ved ikke, hvor brugbart det her er for størstedelen af jer, der sidder derude, men jeg har følt et behov for at skulle italesætte den undring, der har været og ikke mindst give mit besyv på hele denne perfekte verden – som jo egentlig i virkeligheden ikke er særlig perfekt :)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

HAR DU LÆST DETTE?

Sommertilbud: spar 20% på hele Ellos Home