&ARTICLE planteguide: Strelitzia Nicolai – &ARTICLE
Planer for vores soveværelse - vil du hjælpe os?

&ARTICLE planteguide: Strelitzia Nicolai

En plante der virkelig har vundet en plads i de skandinaviske hjem de seneste år er Strelitzia Nicolai – den er stor, flot og kan udfylde ethvert tomrum i din bolig. Den er i familie med Strelitzia Reginae, men er ikke helt den samme. Nicolai folder sig mere ud til siden end Reginae, som gror mere opad (bladene ligeså). Derudover blomstrer Reginae oftere end Nicolai, men de er skam i familie, og minder derfor på mange områder om hinanden.

Strelitzia købte vi i april i år og se bare hvor vildt den er vokset på et lille halvt år herunder. Det er altså ret imponerende!

Strelitzia Nicolai kan blive voldsomt stor!
På mange måder mindre Strelitzia-familien faktisk om bananpalmen, som vi har lavet guide til her. Strelitzia Nicolai vokser også utrolig hurtigt og under meget almindelige forhold, så du behøver hverken at synge for den, nusse den om aftenen eller give den specielt vand. Spøg til side – den er nem at holde og nem at få til at gro! Faktisk kan den blive op til 6 meter høj, hvis den får lov til det. Det handler derfor om at have en potte, der kan forhindre dette, da de færreste af os har plads til sådan et bæst. En plante stopper med at vokse yderligere, hvis der ikke er plads i dens potte til at rødderne kan blive længere og flere. Jeg vil anbefale, at du starter med en potte på ca 15-20 cm i diameter, hvis du bor med almindelig højde til loftet.

Vand og sol
Som sagt kan dette vidunder af en plante vokse under meget almindelige forhold og behøver ikke særlig pleje. Vores får ca 2 liter vand 1-2 gange om ugen. Vær dog ekstra opmærksom på, at du ikke overvander den, hvis du har plantet i en potte uden hul i bunden. Overvanding og direkte sollys er de to hyppigste årsager til, at planter dør. Faktisk er det bedre med for lidt vand end for meget. En tommelfingerregel er, at de øverst 1-2 cm jord skal være knastørre inden, du vander. Derudover skal du huske at vande i kanten af potten og aldrig helt inde ved stammen (hvilket gælder alle planter som udgangspunkt).

Strelitzia Nicolai vil gerne have et lyst lokale, men for guds skyld ikke direkte sollys, da det kan udtørre de store blade og give den grimme “skorper” på bladene, som bliver svitset af den stærke sol. Den kan også leve i rum, som ikke er så lyse, men væksten vil i såfald blive hæmmet.

Ekstra tip fra &ARTICLE
Med tiden vil de nederste små blade hænge og blive lidt kedelige at se på. Det er helt normal, og du skal ikke være nervøs for, at din plante er ved at dø. For at holde den flot og sørge for, at de større blade i kronen får næringen, er det en god idé hvert halve år at beskære de nederste blade helt ind til stammen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

HAR DU LÆST DETTE?

Planer for vores soveværelse - vil du hjælpe os?